2017. júl 20.

most akkor mi van? avagy, a kutya is jó dolgában... meg ilyenek...

írta: atinam
most akkor mi van? avagy, a kutya is jó dolgában... meg ilyenek...

Előre bocsátom, nem egetrengető problémák boncolgatása következik, sőt ...  hát izé ... az van, hogy igazából még az is lehet, hogy ez rajtam kívül a világon senkit nem érdekel. Na de sebaj! Ha meg esetleg mégis, akkor az illető legyen olyan kedves velem is megosztani ha valaha rájönne a megoldásra.

Tehát, ismerős a téma, miszerint az a ruha ami maximum 30 fokon mosható szárítható e 40 fokban?

Ja hát igen, bevallom szoktam ilyesmin (is) agyalni.

Na de!

Adott az élelmiszerek csomagolása, legyen az bármi, joghurt, csoki, narancslé, kiskutyafüle, akármi. Egy jó ideje már kötelező rányomtatni egy kis táblázatocskát a külső "bundára", melyben tájékoztatnak minket fogyasztókat a termék 100g-os egységekre bontott kalória és egyéb értékeiről. Ez eddig gondolom megvan mindenkinek. Közvetlenül mellette, a táblázat másik oldalán pedig az egy adagra (azaz - gondolnám én naívan - a csomag tartalmára, és/vagy előre meghatározott mennyiségre vetített ugyanezen értékek).

Haha! Na most jön a csavar, tessék figyelni!

Magyarországon is kapható: Danone Activia zabkása, táblázatban 1 adag meghatározása 125g (ebben már nem vagyok biztos, de rémlik, hogy még az is fel van tűntetve mellette, hogy ez 1 pohár, mármint a dobozka amiben megveszed) Szuper! Annyi a dolog érdekessége, hogy a cucc egyébként 180g-os.

Magyaroszágon szerintem nem kapható, Ültje sós mogyoró (nem mellesleg a világ legjobb sós mogyorója...) Táblázat szerint 1 adag az 30g, eddig rendben, a doboz össz. tartalma egyébként 190g, ok. És akkor szerintük ez 6-7 adag. He????? Most akkor mi a bánatos hétnehézségért nem lehet 180g-os  a doboz, és akkor 6 adag? Vagy ha 7, akkor minek határozzuk meg, hogy 1 porció egyébként 30g, ami ebben az esetben már nyilvánvalóan nem helytálló információ?

Ja, tudom, nagyon ráérek, meg a világbéke sem ezen múlik (amúgy meg ki tudja....) de most tényleg, ha valaki látja, tudja, érti mi ezekben a ráció légyszi mesélje már el, pls.!

(Egyébként sok ilyen cucc van, de szerintem ennyiből is érthető a dolog.)

 

sos_20mogyoro4.jpg

 

Szólj hozzá

világbéke joghurt csomagolás kalória sós mogyoró