2018. feb 11.

A like kurva

írta: atinam
A like kurva

Mindenkinek aki fent van bármilyen online platformon futó közösségi oldalon van legalább egy ilyen ismerőse. Ha szerinted neked nincs, akkor itt az ideje elgondolkodni!

Persze tudom, ki lehet követni, az ismerőseim közül is bármikor törölhetem, ha úgy alakul akár le is tilthatom. És elhihetitek szemrebbenés nélkül meg is teszem, mégis akad időnként 1-1 akibe belefutok.

"Kedvenc" post típusaim amikor pár éves gyereknek, illetve az oldalon profillal nem rendelkező bármilyen korú személynek kívánnak boldog születés/név/akármilyen napot. Miért? A legkomolyabban kérdem, miért van szükség erre? Valami bónuszt ad a fb bizonyos számú kedvelés begyűjtése után?

Na de amiről igazából beszélni akarok az ennél egy kicsit komolyabb téma, mégpedig a gyerekek. Vannak országok ahol a tévében is fut egyfajta "reklám" (magyar fórumokon talán társadalmi célú hirdetésnek hívják...) melyben felhívják a felnőttek figyelmét, hogy ésszel, és komoly körültekintéssel, felelősen használják ezeket az oldalakat. (pl. itt nálunk is van ilyen, nem tudom Magyarország hogy áll a kérdéshez.)

Első körben persze sokan arra gonolnak, hogy nem tesznek fel nyilvánosan, bárki számára látható módon elsősorban szexuális tartalommal felruházható képeket. Ok, hát már ez is valami! Bár én személy szerint maximálisan elfogadhatatlannak tartom, hogy gyerekekről egyáltalán készülnek ilyen képek, akármilyen céllal is. De ennél azért tovább mennék. Egész biztos abban mindenki, aki bármilyen jellegű képes tartalmat postol rendszeresen a gyerekéről, unokájáról, vagy bárki kiskorúról, hogy az adott illető ezt 10-15-20 év múlva meg fogja köszönni? Pláne, ha még biztos ami tuti alapon a teljes nevét hashtagként használva kattinthatóvá, ezáltal később is bármikor visszakereshetővé válnak?

Hallottam olyan nagymamáról aki fel van háborodva azon, hogy le lett tiltva az unkájának digitális lábnyomot gyártó tevékenységről.

Jelenleg az én állásfoglalásom is az, hogy nem fogom engedni, hogy a gyerekemről majd mindeféle dolgok felkerüljenek a netre, és ezt önmagammal kapcsolatban is meglehetősen szigorúan szűröm, (ez mindig is így volt), emiatt is találkoztam már finoman szólva érdekes reakciókkal.

És akkor adja magát a kérdés: Miért van szüksége bárkinek arra, hogy az én életemmel kapcsolatos eseménnyel, vagy a gyerekem, illetve akár a saját gyereke képével "turnézzon"?  Miért olyan nehéz megérteni, egyáltalán, miért kell hogy ezt külön kérjem, sőt akár erélyesebben is megvédjem a véleményemet, miszerint nem, nem járulok ehhez hozzá? Tényleg az kell, hogy eljussunk oda, hogy komoly bírósági perek induljanak majd a témában? Mert nincs már messze az idő, e felől semmi kétségem sincs. Fájni fog, és piszok rosszul esik majd sokaknak. De tudjátok mit? Szerintem aki több kérés, figyelmeztetés után is csak legyint, és úgy van vele, hogy majd ő sunyiban mégiscsak jobban tudja, az totál megérdemel a végén egy büdös nagy pofont.

facebook_like_americas_white_boy.jpg

 

Szólj hozzá

online kurva like hashtag